Migranții români plecați să muncească în străinătate trebuie să își îndrepte atenția către noile servicii care asigură trimiterea banilor online.
Bineînțeles, există în continuare posibilitatea realizării transferului de bani prin intermediul băncilor sau al unor companii specializate în trimiterea de cash, însă persoana care trimite banii prin bănci trebuie să aibă în vedere că serviciile oferite de aceste instituții sunt scumpe și, de regulă, nu sunt realizate în timp scurt - deseori chiar și în 5 zile lucrătoare -, dar și de faptul că serviciile oferite de companii specializate implică comisioane foarte mari (de exemplu, la Western Union se plătește un comision de 7 Euro pentru o sumă de 50 de Euro trimiși).

Din această cauză, soluția cea mai bună pentru migrantii români este să renunțe la transferurile de bani cash și să se opteze pentru serviciul de transfer de bani online care presupun comisioane mult mai mici.
Astfel de servicii inovative, sigure și precise sunt realizate de TransferGo, o companie cu o politică absolut transparentă, deschisă la nevoile celor care au ales să facă transfer internațional de bani online. Faptul că, în prezent, TransferGo are conturi bancare și sisteme de acceptare a plăților în peste 40 de țări (vezi lista țărilor), este rezultatul implicării, seriozității și politicii companiei.
Între cele mai importante criterii ce motivează alegerea serviciilor TransferGo se numără următoarele:

1. Siguranța serviciilor TransferGo

La modul general, înainte de orice alt demers, fiecare persoană în parte își dorește să știe cât de sigure sunt serviciile pe care o instituție le oferă. Raportându-ne strict la TransferGo, siguranța transferului de bani este garantată de faptul că această companie oferă standarde de securitate similare cu ale oricărei bănci comercială, fiind o instituție autorizată de plăți reglementată de FCA și supervizată de HMRC. Mai mult, activitatea TransferGo în România este reglementată de către Banca Națională a României, conform legii 197/2010.

La siguranță serviciilor pe care TransferGo le asigură, contribuie și tehnologia pe care compania o folosește, aceasta fiind identică sau superioară celei folosite de orice bancă comercială. Reținem și faptul că TransferGo răspunde în fața autorităților Uniunii Europene pentru transferurile pe care le face.

2. Simplitatea realizării contului online

Înainte de toate, să fii client TransferGo presupune crearea unui cont pe site-ul companiei TransferGo. Crearea contului include și completarea unor date referitoare la persoană căreia i se trimit banii (beneficiar). Beneficiarul nu are nevoie de cont la TransferGo, ci doar de un cont bancar în țară.

Nu vă imaginați că pentru a duce la bun sfârșit acest demers ar fi nevoie de cunoștințe excepționale în domeniul IT ori de o experiență relevanță pe Internet. Site-ul este conceput în așa fel încât să fie bine înțeles chiar și de novici, având atât interfața, cât și o echipă de limba română.

După realizarea contului și după trimiterea banilor în contul TransferGo din țara expeditorului, beneficiarul poate fi înștiințat de către persoana care i-a trimis banii că în maxim 24 de ore (o zi lucrătoare) va avea banii în cont, indiferent de banca la care acesta a fost deschis.

3. TransferGo are taxe incredibil de mici

Costurile de transfer sunt minime. Banii ajung în contul beneficiarului în RON sau EUR și, poate cel mai avatajos aspect pentru client, indiferent de câți bani se trimit, expeditorul va plăti doar o taxă fixă. În plus, cursul valutar e foarte apropiat de cel al BNR, astfel un curs de schimb nefavorabil nu va putea afecta tranzacția.
Câteva exemple de taxe de transfer din: Marea Britanie - 0,99 GBP, Zona euro - 0,99 EUR, Polonia - 9.00 PLN, Norvegia - 20.00 NOK, Danemarca - 20.00 DKK, Ungaria - 500,00 HUF, Suedia - 10.00 SEK, România - 9.00 RON.
Probabil că vă întrebați de ce este atât de ieftin. Răspunsul constă în faptul că  între contul bancar al persoanei care trimite banii și contul celui care primește banii nu se face un transfer direct, ci prin conturile companiei. Faptul că TransferGo trimite banii către destinatar după ce a primit transferul local de la expeditor, se concretizează în evitarea sistemului bancar direct (SWIFT/BIC), de altfel, un sistem scump și lent.

Ce spun clienții care s-au folosit de serviciul lor?

Sunt mulțumiți. Și asta rezultă din ceea ce spun în legătură cu serviciile companiei.
Transfergo este o companie ale cărei servicii sunt ireproșabile și comode în același timp și de care mă folosesc ori de cîte ori am nevoie. Mă bucur foarte mult că existați și-mi doresc ca și de aici înainte să fiți cel puțin la fel de corecți și de rapizi că până acum... Felicitări!”, spune Cristian Mihai pe Trustpilot.com, un website pe care clienții își pot exprima opiniile în legătură cu serviciile primite.

Post a Comment

Mai nouă Mai veche