Dacă obișnuiești să transferi bani în conturi din străinătate, ai putea analiza și oferta serviciilor alternative care au apărut în ultimii ani pe piață.
Soluțiile moderne alternative la serviciile clasice bancare pot reprezenta o variantă mult mai ieftină. E nevoie doar de puțin timp pentru a le analiza ca să găsești cea mai convenabilă variantă pentru tine de a trimite bani în străinătate.
Una dintre variantele pe care le ai la dispoziție este Azimo, un serviciu alternativ prin intermediul căruia poți trimite bani în peste 195 de țări și peste 60 de monede.
TransferWise este o altă variantă pe care merită să o iei în calcul dacă vrei să faci transferuri internaționale și să-ți convertești banii la cursul real de schimb. În plus, serviciul TransferWise are taxe mici pe care le afișează în mod transparent înainte de inițierea transferului. Astfel, eviți comisioanele ascunse pentru că vei știi din start cât costă transferul tău.

Cum funcționează Azimo România

Serviciul Azimo este disponibil în 26 de țări: Marea Britanie, țările din Zona Euro, Suedia, Danemarca, Norvegia, Elveția și Hong Kong. Așadar, nu poți trimite bani din România, dar poți trimite în România, dacă te afli într-una dintre țările menționate.
Pentru a putea iniția un transfer, trebuie mai întâi să-ți faci un cont. Pentru configurarea lui, trebuie să ai o adresă de e-mail validă și să furnizezi câteva date personale (nume, prenume, data nașterii, numărul de telefon, adresa și codul poștal).
Odată ce ți-ai creat un cont Azimo, trebuie să urmezi câțiva pași pentru a face un transfer:
  • Selectează țara în care vrei să faci transferul;
  • Selectează metoda de livrare;
  • Introdu detaliile destinatarului;
  • Stabilește suma pe care vrei să o transferi;
  • Trimite banii prin transfer bancar sau card de debit sau de credit;
  • Verifică detaliile și confirmă plata.
În general, termenul de livrare al transferurilor realizate prin intermediul Azimo este de o zi lucrătoare. Timpul de așteptare depinde de țară în care faci transferul, de metoda de livrare a banilor pe care o alegi și de felul în care realizezi transferul, prin cont sau de pe card.
Atunci când faci o plată din Marea Britanie, termenul de livrare este de o zi lucrătoare, în timp ce transferurile inițiate din alte țări europene pot ajunge la destinatar în 2 zile lucrătoare.¹

Comisioane Azimo pentru transfer de bani

Dacă decizi să utilizezi serviciul Azimo, trebuie să știi că primele două transferuri sunt gratuite. Apoi, vei fi taxat, în medie, cu 1,99 lire sterline pentru fiecare transfer.
În general, comisioanele Azimo depind de țara din care trimiteți banii și țara unde ajung banii, precum și de metoda de transfer, prin cont bancar sau cu card de debit sau de credit.
Pe lângă taxa de transfer, trebuie să ai în vedere și taxa pentru conversia valutară, care variază între 0,1% și 2,25% în funcție de moneda în care faci transferul.²
Pentru a analiza mai bine taxele oferite, am prezentat în tabelul de mai jos o simulare a unui transfer online prin Azimo, în eventualitatea în care ai avea de trimis 1.000 de lire sterline în lei, din UK în România. În același tabel am analizat și costurile pe care le-ai avea cu TransferWise, pentru aceeași suma trimisă.
ServiciuComisionRata de schimbSuma primită
Azimo2.99GBP*1 GBP = 5.59942 RON - include o marjă5,599.42 RON
TransferWise5.41GBP1 GBP = 5.65450 - Rata medie de schimb la momentul simularii5,621.62 RON
NB: simulările s-au făcut la data de 30 Ianuarie, ora 1.37pm (GMT+2).
*primele 2 transferuri sunt gratuite.

Locații Azimo România

Dacă transferi bani în România prin intermediul Azimo, poți opta pentru varianta în care destinatarul banilor să ridice suma trimisă numerar.
Banii pot fi ridicați din cele peste 500 de agenții BCR, Idea Bank și Smith&Smith.³

TransferWise - alternativa care folosește cursul valutar real

Atunci când ești în căutarea celei mai bune variante de transfer internațional de bani, e de preferat să analizezi atât serviciile tradiționale ale băncilor, cât și pe cele alternative. Cele mai importante criterii după care ar trebui să analizezi opțiunile sunt rata de schimb la care faci conversia valutară, cuantumul și transparența taxelor, timpul de livrare, precum și asistența pe care serviciul ales îl oferă clienților.
Serviciul de transfer internațional de bani TransferWise folosește rata medie de schimb pentru conversia valutară, ceea ce înseamnă că nu vei mai pierde bani la schimbul valutar. Pe de altă parte, serviciul are o acoperire mare, astfel că poți trimite bani aproape oriunde în lume, plătind o taxă mică și afișată transparent înainte ca banii să îți iasă din cont.
În plus, deschiderea unui cont multi-valutar TransferWise îți permite să-ți ții banii în peste 50 de monede și să le schimbi la cursul real ori de câte ori ai nevoie. În acest cont poți primi plăți în 6 monede fără niciun comision: euro, lire sterline, dolari americani, dolari australieni, dolari neozeelandezi și zloți polonezi. Acest lucru este posibil pentru că primești detalii bancare locale pentru fiecare dintre cele șase monede.
Un alt avantaj de care poți beneficia este posibilitate de a atașa contului tău un card de debit Mastercard, care îți va permite să cheltui bani aproape oriunde în lume, fără grija comisioanelor ascunse pentru schimbul valutar. Așadar, poți face plăți online sau la POS în străinătate, ori poți retrage bani de la bancomant, fără comision, in limita a 200 de lire sterline.

Contact Azimo România

Pentru situațiile în care ai nelămuriri sau vrei să afli mai multe informații despre serviciile Azimo, găsești răspunsurile la cele mai frecvente întrebări în secțiunea Suport a site-ului.
Dacă vrei să iei legătura cu un reprezentant al companiei, o poți face de luni până vineri, în intervalul 09:00-18:00 (ora Marii Britanii), prin intermediul chat-ului, care este disponibil în engleză, germană, franceză, spaniolă, portugheză, poloneză, rusă și italiană. ⁴
Transferurile internaționale de bani nu ar trebui să coste foarte mult pentru că au devenit o nevoie comună a zilelor noastre. De aceea, când îți alegi providerul, ar fi bine să analizezi cu atenție toate variantele pe care le ai, ținând cont atât de taxe, cât și de comisionul de schimb valutar.

Post a Comment

Mai nouă Mai veche